Pubul-restaurant Spitalfields din Dublin anunţă vineri într-o postare pe Instagram că un francez, unul dintre funcţionarii săi stagiari, Alan, în vârstă de 17 ani, ”l-a dezarmat pe atacatorul” cu cuţitul care a înjunghiat joi trei copii şi o profesoară în apropierea unei şcoli, relatează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O profesoară şi un copil în vârstă de cinci ani au fost grav răniţi joi, iar alţi doi copii au fost răniţi în atac.

”El a observat că se întâmpla ceva în timp ce trecea pe acolo şi a sărit să-l oprească pe atacator, reuşind să-i smulgă cuţitul” din mână, anunţă restaurantul.

O martoră a atacului, Siobhan Kearney,, a declarat postului irlandez RTE că un ”tânăr” l-a ”dezarmat” pe atacator, în timp ce ea sărea de asemenea să ajute.

”Alt bărbat a luat apoi cuţitul şi l-a dat de o parte, să-l gîsească poliţia”, a declarat ea.

Restaurantul dă asigurări că francezul este ”teafăr”, în pofida ”câtorva tăieturi la mână şi pe faţă”.

Tânărul Alan este un elev la Liceul Hotelier din Bazeilles, în Ardennes, declară Le Figaro Academia din Reims, care confirmă o informaţie publicată de BFMTV.

Familia sa doreşte să-l protejeze pe adolescent, iar rectoratul nu a vrut să-i dezvăluie numele şi să dea informaţii despre starea de sănătate a acestuia.

Însă rectoratul prcizează că adolecentul urmează să primească sprijin psihologic.

El se află la Dublin de la începutul lui octombrie, în cadrul unui stagiu la restaurant, şi urmează să se întoarcă în Franţa la sfârşitul lui noiembrie, potrivit France Bleu şi France 3.

Joi seara, la câteva ore după atac - al cărui motiv este în continuare necunoscut poliţiei -, revolte violente au izbucnit la Dublin, în urma unor zvonuri răspândite pe reţele de socializare cu privire la o presupusă origine a atacatorului.

Poliţia nu a comunicat vineri date despre suspect, arestat şi spitalizat în urma faptelor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.