Ministrul britanic al Finanţelor Rishi Sunak anunţă că urmează ca un acord cu privire la fiscalitate să fie încheiat cu Statele Unite în cadrul G7, însă subliniază că marii giganţi în domeniul tehnologiei este necesar să-şi plătească partea în schimbul susţinerii de către Londra a unor propuneri ale Washingtonului cu privire la impozitare, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Statele Unite au propus ca societăţile să fie impozitate cu minim global de 15% - mult sub nivelul G7, dar mai mare decât nivelul unor ţări ca Irlanda.

Însă Regatul Unit este îngrijorat în continuare de faptul că impozitarea unor giganţi ca Google, Amazon, Facebook sau Apple (GAFA) nu este destul de importantă.

”Noi avem nevoie ca ei să înţeleagă de ce o taxare echitabilă a întreprinderilor din domeniul tehnologiei este importantă pentru noi. Este de încheiat un acord, iar eu îndemn Statele Unite şi toate statele membre G7 să vină la masa negocierilor săptămâna viitoare şi să o facă”, a declarat Rishi Sunak săptămânalului Mail on Sunday, înaintea unei reuniunia miniştrilor Finamţelor în perioada 4-5 iunie.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.