Uniunea Europeană (UE) urmează să fie în măsură să-şi vaccineze toţi cetăţenii ”până la sfârşitul verii”, a anunţat joi, într-o vizită la Roma comisarul european al Pieţei Interne Thierry Breton, însărcinat cu aspectul industrial al fabricării vaccinurilor împotriva covid-19, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Situaţia vaccinurilor este liniştitoare. Este o provocare enormă, iar cu toate acestea noi am reacţiomnat cu o mare rapiditate”, a apreciat Thierry Breton într-o conferinţăde presă comună cu ministrul italian al Dezvoltării Economice Giancarlo Giorgetti.

”Am extrem de multă încredere în capacitatea Europei de a livra vaccinurile mai rapid şi cred că, până la sfârşitul verii, vom putea vaccina toţi cetăţenii europeni”, dă el asigurări.

”Până la sfârşitul verii, Europa va fi în măsură să producă 2-3 miliarde de vaccinuri pe an”, asigură el.

”Europa este primul continent în producţia de vaccin, urmată de Statele Unite, cu două miliarde (de doze) (...). De la UE şi Statele Unite vom putea conta pe cinci miliarde de vaccinuri pe an în lume”, a conchis el.

Thierry Breton face aceste declaraţii, după ce premierul italian Mario Draghi i-a cerut miercuri seara preşedintei CE Ursula von der Leyen o ”apăsare pe acceleraţie” în lupta europeană înpotriva pandemiei covid-19, ”mai ales în privinţa vaccinurilor”.

Întârzieri în livrarea unor vaccinuri împotriva covid-19 - a căror achziţionare are loc în comun la nivel european, prin intermediul CE - fac obiectul unor critici  dure partea multor state membre.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.