Preşedinta Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen a discutat într-o video-teleconferinţă cu preşedinţii american Joe Biden, francez Emmanuel Macon, polonez Andrzej Duda, cancelarul german Olaf Scholz, premierii italian Mario Draghi, britanic Boris Johnson, preşedintele Consiliului Europan Charles Michel şi secretarul general al NATO Jens Stoltenberg despre o coordonare a reacţiei lor faţă de comportamentul agresiv al Rusiei faţă de Ucraina, anunţă Comisia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ei au evaluat gravitatea situaţiei, precizează Comisia în acest comunicat.

Liderii occidentali şi-au exprimat dorinţa ca diplomaţia să aibă cucces, însă se pregătesc ”pentru orice eventualitate”, se arată în acest comunicat.

Ursula von der Leyen a reafirmat susţinerea puternică a Ucrainei de către Uniunea Europeană.

Ea a anunţat luni un ajutor financiar de urgenţă în valoare de 1,2 miliarde de euro şi granturi în valoare de 120 de milioane de euro.

Comisia Europeană şi serviciul diplomatic european (EEAS) lucrează la o gamă largă de sancţiuni sectoriale şi individuale în cazul unei agresiuni ruse în Ucraina.

De asemenea, Comisia cooperează cu statele membre UE şi aliaţi în vederea pregătirii, de la energe la securitate cibernetică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.