Înaltul Reprezentant UE pentru Politică Externă şi de Securitate Josep Borrell a convenit sâmbătă, la Teheran, cu ministrul iranian de Externe Hossein Amir-Abdollahian o reluare ”în zilele următoare” a negocierilor, la Viena, în dosarul nuclear iranian, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vizita mea are ca obiectiv principal dinamica actuală, adică dinamica escaladei” şi scoaterea negocoerilor de la Viena din impas, a anunţat într-o conferinţă de presă Borrell.

Şeful diplomaţiei europene a anunţat apoi o reluare a negocierilor la Viena ”în zilele următoare”, în urma unei suspendări de aproape patru luni.

”Am purtat o discuţie lungă, dar pozitivă, despre cooperarea globală între Iran şi Uniunea Europeană (UE)”, a anunţat în această conferinţă de presă comună Amir-Abdollahian, în urma unei întâlniri tête-à-tête - de două ore - cu Borrell.

”Noi i-am spus apăsat domnului Borrell că suntem pregătiţi să reluăm negocierile în zilele următoare. Ceea ce este important pentru Republica islamică Iran este avantajul economic deplin pe care Iranul trebuie să-l aibă de pe urma Acordului (de la Vena) din 2015” în dosarul nuclear iranian, a subliniat el, referindu-se la o rdicare a sancţiunilor economice impuse Tehersanului.

”Vom încerca să rezolvăm problemele şi divergenţele prin negocieri care se vor relua în curând”, a dat el asigurări.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.