Uniunea Europeană (UE) urmează să sancţioneze joi şase persoane - considerate vinovate de otrăvirea în Rusia a opozantului rus Aleksei Navalnîi - şi o entitate implicată în producerea agentului neurotoxic folosit, au declarat miercuri surse europene pentru AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sancţiunile constau în interzicerea intrării pe teritoriul UE şi o blocare a activelor şi urmează să intre în vigoare joi.

O procedură scrisă a fost lansată, pentru a permite guvernelor europene să-şi confirme acordul, iar sancţiunile urmează să intre în vigoare odată cu publicarea listei în Jurnalul Oficial al UE, au precizat sursele citate.

Miniştrii de Externe ai statelor membre UE au convenit luni asupra principiului sancţiunilor şi mai rămânea ca acestea să fie finalizate ”pe baza propunerilor făcute de către Franţa şi Germania şi a problelor strânse”.

”Toată lumea a acceptat”, a anunţat la finalul reuniunii Înaltul Reprezentant UE pentru Politică Externă şi de Securitate Josep Borrell.

În total, şapte nume noi urmează să fie adăigate pe o listă care există şi care a fost întocmită în 2018 în vederea sancţionării folosirii armamentului chimic în Siria.

Pe această listă se află deja opt nume - dintre care patru sunt ruseşti şi un centru de cercetare din Siria.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.