Uniunea Europeană (UE) urmează să deblocheze un ajutor de urgenţă în valoare de 170 de milioane de euro în vederea înfruntării situaţiei umanitare din Siria, a anunţat miercuri un oficial european de rang înalt în cursul unei vizite în Turcia, relatează AFP:

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am anunţat un ajutor umanitar suplimentar în valoare de 170 de milioane de euro pentru a continua să ajutăm persoanele cele mai vulnerabile din Siria”, a anunţat şeful diplomaţiei europene Josep Borrell într-o conferinţă de presă, la Ankara, unde s-a întâlnit cu o serie de conducători turci.

Din această sumă, ”60 de milioane de euro vor fi consacrate mai ales crizei umanitare din nord-estul Siriei”, a precizat el.

Vizita lui Josep Borrell, care s-a aflat la Ankara miercuri împreună cu preşedintele Consiliului European Charles Michel, intervine la câteva zile după ce Turcia a anunţat deschiderea frontierelor pentru a lăsa migranţii să treacă în Europa.

După acest anunţ, zeci de mii de migranţi s-au comasat la frontiera greacă, trezind în Europa amintirea crizei migraţiei din 2015.

Miercuri, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a subliniat că, dacă vrea să rezolve criza migraţiei, Europa este necesar să susţină Ankara în Siria.

Situaţia umanitară în regiunea Idleb, în nord-vestul Siriei, a devenit catastrofală după ce regimul lui Bashar al-Assad a lansat în decembrie o ofensivă de anvergură cu scopul de a recuceri acest ultim bastion rebel şi jihadist.

Aproape un milion de persoane care au figit din calea violenţelor au fost deplasate către frontiera cu Turcia, o ţară care găzduieşte peste 3,6 milioane de sirieni şi care refuză să primească alţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.