Europa îşi va intensifica eforturile de a livra arme şi muniţii pentru a ajuta Kievul să organizeze contraofensiva împotriva armatei ruse care i-a invadat teritoriul la începutul anului 2022, a declarat comisarul european pentru piaţa internă, Thierry Breton, într-un interviu acordat publicaţiei Le Parisien Dimanche, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ne vom intensifica eforturile pentru a livra arme şi muniţii, pentru că acesta este un război de înaltă intensitate, în care acestea joacă un rol crucial", a declarat Thierry Breton. "Ne organizăm ca şi cum acest război va mai dura câteva luni sau chiar mai mult”, a subliniat comisarul european pentru piaţă internă.

Fostul ministru francez de finanţe aminteşte că Europa s-a angajat să furnizeze "în următoarele 12 luni un milion de muniţii de calibru mare: 155 mm, 152 mm, 122 mm, 120 mm, reprezentând calibre la standardele NATO şi la standardele ţărilor din fostul bloc sovietic, deoarece aceste arme sunt încă folosite de ucraineni".

Thierry Breton aminteşte, de asemenea, deblocarea de către Uniunea Europeană a unui pachet de 500 de milioane de euro pentru a furniza Ucrainei muniţie suficientă.

"Este pentru prima dată când ne coordonăm eforturile pentru a fabrica împreună arme şi muniţii. Europa apărării avansează cu viteză maximă", a spus el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.