Uniunea Europeană (UE) intenţionează să organizeze o conferinţă internaţională în vederea soluţionării crizei diplomatice între Qatar şi vecinii săi, a anunţat sâmbătă ministrul român de Externe Teodor-Viorel Meleşcanu la Forumul de la Doha, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ne gândim la un eveniment comun între UE şi ţările arabe şi ne-ar plăcea să purtăm o discuţie directă cu ţările Consiliului Cooperării de la Golful Persic (CCG). Sperăm să o organizăm în aprilie şi, în principiu, va avea loc la Bucureşti”, a anunţat ministrul român, a cărui ţară va prelua în ianuarie preşedinţia semestrială a UE.

Şeicul Mohamed ben Abdoulrahman Al Thani, şeful diplomaţiei emiratului, a invitat, la rândul său, Kuwaitul să-şi continue medierea.

”Emirul (Kuwaitului) a jucat un rol de prim-plan în soluţionarea crizei, ceea ce Qatarul apreciază mult. Noi continuăm să contăm pe Kuwait şi pe ţările din regiune (...)”, a declarat el.

Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite (EAU), Bahrain şi Egiptul au impus, în 2017, un embargo economic şi diplomatic Qatarului, căruia-i reproşează că este prea apropiat Iranului, marele rival regional al Riadului, şi pe care-l acuză că susţine terorismul, din cauza bunăvoinţei sale faţă de mişcarea islamistă Fraţii Musulmani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.