Înaltul Reprezentant UE pentru Politică Externă Federica Mogherini îndeamnă la o cooperare internaţională în căutarea celor care se fac vinovaţi de doborârea avionului malaysian MH17 în estul Ucrainei, în urmă cu exact trei ani, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Boeingul 777 care asigura pe 17 iulie 2014 o legătură de la Amsterdam la Kuala Lumpur a fost doborât cu o rachetă de tip Buk, iar toate cele 298 de persoane de la bord au murit.

”Pentru a se asigura că cei care se fac vinovaţi de doborârea MH17 sunt aduşi în faţa justiţiei şi dau socoteală, ancheta penală are nevoie de susţinerea continuă a comunităţii internaţionale”, afirmă Mogherini, citată într-un comunicat.

”Noi aşteptăm ca toate statele care sunt în măsură să ajute ancheta şi la inculparea celor vinovaţi să facă acest lucru, aşa cum cere Rezoluţia numărul 2166 a Consiliului de Securitate al ONU”, spune şefa diplomaţiei europene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.