Comisia Europeană (CE) a anunţat marţi că a acordat împrumuturi în valoare de 17 miliarde de euro Italiei, Spaniei şi Poloniei - pentru a le ajuta în susţinerea şomajului cauzat de pandemia covid-19, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Este vorba despre acordarea primelor împrumuturi în cadrul programului temporar ”Sure”, al cărui obiectiv este să susţină măsuri privind şomajul parţial cauzat de criza sanitară.

Această susţinere constă în împrumuturi garantate în condiţii avantajoase.

Banii sunt împrumutaţi de către Comisia Europeană de pe pieţe financiare cu dobânzi mici de care beneficiază şi împrumutaţi apoi statelor membre ale Uniunii Europene (UE) aflate la nevoie.

Concret, Italia a obţinut marţi zece miliarde de euro, Spania şase miliarde, iar Polonia un miliard de euro.

În total, Italia urmează să primească 27,4 miliarde de euro, Spania 21,3 miliarde de euro, iar Polonia 11,2 miliarde de euro, în cadrul acestui instrument temporar, al cărui plafon total este de 100 de miliarde de euro.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.