"Nu vom recunoaşte niciodată aceste tentative ilegale şi ilegitime de anexare", a spus miercuri purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, după organizarea în Ucraina a unor "referendumuri" denunţate de Kiev şi Occident, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Karine Jean-Pierre a asigurat că Statele Unite şi aliaţii lor pregătesc sancţiuni economice "suplimentare" contra Moscovei, care a afirmat miercuri că cele patru regiuni ucrainene care sunt sub controlul său au "ales liber în favoarea Rusiei". 

Statele Unite şi Albania "vor pune pe masă o rezoluţie de condamnare a simulacrelor de referendumuri, prin care îndeamnă statele membre să nu recunoscă niciun statut modificat al Ucrainei şi prin care obligă Rusia să-şi retragă trupele din Ucraina", a anunţat ambasadoarea americană la ONU Linda Thomas-Greenfield.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.