Ucraina a lovit cu o rachetă nava de debarcare "Konstantin Olşanski", pe care Rusia a capturat-o de la Ucraina în 2014, a declarat marţi dimineaţă purtătorul de cuvânt al marinei ucrainene, Dmitro Pletenciuk, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În prezent, această navă este scoasă din luptă", a declarat Pletenciuk la televiziunea naţională.

Nu a existat niciun comentariu imediat din partea Rusiei.

Rusia a luat nava Konstantin Olşanski de la Ucraina, împreună cu cea mai mare parte a marinei Kievului, atunci când trupele sale au ocupat peninsula Crimeea în 2014.

"Trecuse printr-o renovare şi era pregătită pentru a fi folosită împotriva Ucrainei, aşa că, din păcate, s-a luat decizia de a lovi această (navă)", a declarat Pletenciuk. El a adăugat că pentru aceasta a fost folosită o rachetă anti-navă Neptun de fabricaţie ucraineană.

Ucraina, care controlează în continuare câteva sute de kilometri de coastă la Marea Neagră, în ciuda ocupării de către Rusia a unor regiuni din sudul său, nu dispune de nave de război mari.

Cu toate acestea, în ultimele luni a efectuat o serie de atacuri de succes asupra flotei ruseşti din Marea Neagră, folosind rachete sau drone maritime.

Armata ucraineană a revendicat duminică lovituri asupra altor două nave ruseşti de debarcare cu baza în Crimeea.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.