Ucraina a susţinut vineri că a "lichidat" aproximativ 130.000 de militari ruşi de la începutul invaziei, la 24 februarie 2022, la ordinul preşedintelui rus Vladimir Putin, şi a subliniat că în ultima zi aproximativ 850 de soldaţi ruşi au fost ucişi în luptă, scrie Europa Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Statul Major General al Forţelor Armate ale Ucrainei a subliniat, într-un mesaj publicat pe contul oficial de pe Facebook, că de la izbucnirea războiului au fost "lichidaţi" 129.870 de militari ruşi, în timp ce au fost distruse 3.215 tancuri de luptă, 2.215 sisteme de artilerie şi 222 ruseşti. sistemele de apărare antiaeriană.

Se menţionează că au fost distruse şi 294 de avioane, 284 de elicoptere, 1.952 de drone, 796 de rachete de croazieră, 18 nave, 5.068 de vehicule şi rezervoare de combustibil şi 202 de "echipamente speciale". "Datele sunt în curs de actualizare. Învinge ocupantul! Să învingem împreună! Puterea noastră este în adevăr!", se arată în mesaj. 

Rusia nu a furnizat date despre victime din septembrie, când ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a confirmat moartea a 5.937 de militari. Portalul de ştiri din Rusia Mediazona estimează că numărul total al morţilor este de 12.538, cifre pe care le consideră "coroborate" cu datele disponibile public.

Cifrele, publicate de Statul Major al Forţelor Armate ale Ucrainei, nu au fost verificate independent, iar statisticile ruseşti diferă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.