Ucraina a afirmat duminică că a doborât zece din cele douăsprezece drone lansate de Rusia într-un nou atac nocturn, precum şi o rachetă ghidată, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Forţele ruse au lansat 12 drone Shahed, aparate de fabricaţie iraniană folosite frecvent de Moscova împotriva vecinului său, a precizat forţele aeriene, care au afirmat că au doborât zece dintre ele.

O rachetă aeriană ghidată Kh-59 a fost de asemenea doborâtă, au precizat forţele armate în raportul lor zilnic.

Kievul şi-a întărit sistemele de apărare antiaeriană cu arme occidentale începând din iarna trecută, când Rusia i-a lovit sistematic infrastructura energetică.

Milioane de oameni au rămas fără energie electrică în mijlocul unui val de frig, lucru pe care Ucraina vrea să îl evite cu orice preţ în acest an.

Dar ţara spune că are nevoie de mult mai multe arme pentru a proteja regiunile vulnerabile.

La rândul său, Rusia a acuzat duminică Kievul că a efectuat mai multe lovituri în regiunea sa Belgorod, la graniţa cu Ucraina, fără a provoca victime sau pagube majore.

Dronele şi tirurile de artilerie au vizat mai multe sate, potrivit guvernatorului local Viaceslav Gladkov.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.