Forţele ucrainene au distrus miercuri o navă rusă de debarcare de mare capacitate, Ţezar Kunikov, în largul peninsulei ocupate Crimeea, a anunţat armata Kievului, care a publicat şi un videoclip cu momentul atacului, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Cronologia navelor ruseşti scufundate de Ucraina de la începutul războiului

UPDATE -  Purtătorul de cuvânt de la Kremlin, Dmitri Peskov, nu a comentat informaţiile despre presupusa lovitură a Forţelor Armate ale Ucrainei  asupra navei mari de debarcare Ţezar Kunikov în Marea Neagră.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

"Acest lucru este direct legat de desfăşurarea operaţiunii militare speciale. În consecinţă, este prerogativa exclusivă a Ministerului Apărării" să comenteze, a declarat Peskov, citat de TASS.

El a sugerat că jurnaliştii ar trebui să urmărească declaraţiile colegilor săi militari. "Nu pot spune nimic despre acest lucru", a repetat Peskov.

ŞTIREA INIŢIALĂ:

Un post de ştiri ucrainean a publicat mai multe înregistrări video care arată o coloană de fum ridicându-se deasupra mării în largul coastei sudice a Crimeei, precum şi elicoptere care zboară deasupra mării. Potrivit presei ucrainene, nava a fost scufundată.

"Forţele armate ucrainene, împreună cu unitatea de informaţii a Ministerului Apărării, au distrus nava mare de debarcare Ţezar Kunikov. Aceasta se afla în apele teritoriale ucrainene în apropiere de Alupka în momentul loviturii", a declarat armata ucraineană.

Nu a existat niciun comentariu imediat din partea Rusiei, care anunţase anterior că a distrus şase drone în Marea Neagră.

Agenţia de informaţii a armatei ucrainene a declarat că nava de război rusă a fost atacată cu drone navale şi a publicat un videoclip cu momentul atacului.

Ucraina a folosit drone navale fără echipaj, pline de explozibili, pentru a ataca navele de război ruseşti în încercarea sa de a le alunga din părţile vestice ale Mării Negre, făcând posibilă deschiderea unui coridor de transport maritim de-a lungul unei rute-cheie pentru exporturi.

În decembrie, rachete de croazieră ucrainene au lovit o altă navă de război rusă folosită pentru debarcare, în Crimeea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.