Ucraina şi Turcia au semnat un Memorandum de înţelegere în domeniul industriilor strategice, anunţă Preledinţia ucraineană,

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În timpul vizitei de lucru a preşedintelui Ucrainei Volodimir Zelenski în Republica Turcia, în prezenţa şefului statului ucrainean şi a preşedintelui Turciei Recep Tayyip Erdoğan, a fost semnat un Memorandum de înţelegere în domeniul industriilor strategice între Ministerul Industriei Strategice din Ucraina şi Ministerul Industriei şi Tehnologiei din Republica Turcia”, anunţă Preşedinţia de la Kiev.

Memorandumul a fost semnat de ministrul industriilor strategice al Ucrainei, Oleksandr Kamîşin, şi de ministrul industriei şi tehnologiei din Turcia, Mehmet Fatih Kacir.

Documentul are ca scop promovarea cooperării în industrii şi tehnologii strategice între companiile din Ucraina şi Republica Turcia şi sprijinirea implementării proiectelor existente şi demarării unora noi în aceste domenii.

Printre domeniile de cooperare se numără dezvoltarea capacităţilor şi oportunităţilor pentru fabricarea de vehicule autonome, în special de vehicule aeriene fără pilot; creşterea producţiei de diferite tipuri de UAV; cercetare şi dezvoltare în domeniul sistemelor autonome, spaţiului şi altor sectoare tehnologice ale industriilor strategice ale celor două ţări; alte cooperări tehnice necesare dezvoltării industriilor strategice.

Memorandumul va contribui la consolidarea parteneriatului dintre state şi la dezvoltarea tehnologiilor şi industriilor de importanţă strategică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.