Ministerul ucrainean al Apărării a publicat pe Twitter un clip de peste un minut cu fragmente din celebrul film Die Hard, realizat în 1988, şi un mesaj în care compară Ucraina cu personajul jucat de Bruce Willis.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alegerea filmului nu este deloc întîmplătoare, arată mesajul postat pe Twitter de către ministerul ucrainean, la zece luni după ce Vladimir Putin a invadat Ucraina.

”De Crăciun, Ucraina sărbătoreşte povestea festivă a felului în care operaţiuna militară specială a unui terorist arogant a fost contracrată de un outsider războinic”, scria în a doua zi de Crăciun ministerul.

Acest text preia sinopsisul lungmetrajului în care Bruce Willis, care-l interpretează pe John McClane, spulberă întreprinderea teroristă a lui Hans Gruber, un personaj interpretat de Alan Rickman.

”Outsiderul războinic” simbolizează Ucraina, care a reuşit să răstoarne, în ultimele săptămâni, situaţia militară împotriva unui ”terorist arogant” rus.

Kievul merge mai departe şi reia scena emblematică din film în care eroul reuşeşte să neutralizeze un terorist şi scrie pe pulover ”acum am o mitralieră, Ho-Ho-Ho”.

În imaginea retuşată, se poate citi ”acum am HIMARS-uri, Ho-Ho-Ho”, lansatoare de rachetă furnizate Kievului de către Statele Unite.

Aceasta nu este prima oară când Kievul foloseşte o comunicare de acest tip - în care amestecă referinţe populare şi un umor ”offbeat”.

În octombrie, Ministerul ucrainean al Apărării a preluat mai multe imagini despre Franţa, pentru a-i cere Parisului să-i livreze tunuri de tip Caesar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.