Ucraina ”respectă alegerea poporului slovac”, anunţă luni ministrul ucrainean de Externe Dmitro Kuleba, în urma unei victorii în alegerile legislative a partidului popuilist al lui Robert Fico care se opune ajutării Kievului, şi apreciază că este prea devreme pentru a preconiza consecinţele rezultatului alegerilor asupra relaţiilor slovaco-ucrainene, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Noi respectăm alegerea poporului slovac. Însă este prea devreme pentru a spune cum va afecta rezultatul acestor alegeri poziţia Slovaciei”, a declarat el în marja unei reuniuni ministeriale UE la Kiev.

”Trebuie să aşteptăm formarea coaliţiei, iar după ce ne vom uita la alcătuirea ei vom trage primele concluzii”, a declarat ministrul ucrainean.

Partidul Smer-SD a obţinut doar 23% dintre voturile exprimate în alegerile parlamentare de sâmbătă.

Această formaţiune, condusă de către fostul premier Robert Fico, vrea să pună capăt ajutării militare a Ucrainei şi critică Uniunea Europeană (UE) şi NATO.

Robert Fico, în vârstă de 59 de ani, a promis în campania electorală că Slovacia nu va trimite ”un glonţ” Kievului şi a îndemnat la relaţii mai bune cu Rusia.

Slovacia este unul dintre principalii donatori europeni ai Ucrainei, raportat la PIB-ul slovac.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.