Oraşul ucrainean Avdiivka, aflat sub focul constant al armatei Moscovei, a înregistrat mai puţine atacuri terestre în ultimele 24 de ore din cauza "numărului mare de victime ruseşti" şi a vremii dificile, a dat asigurări duminică primarul său, Vitali Barabach, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De aproape două luni, ruşii încearcă să cucerească Avdiivka, un oraş industrial în apropiere de Doneţk, care a devenit unul dintre cele mai atent supravegheate puncte de pe linia frontului.

Soldaţi ruşi se găsesc la est, nord şi sud de acest oraş, care este acum în mare parte în ruine, aproape înconjurat, dar încă deservit de un drum asfaltat.

Cu toate acestea, Ucraina insistă că soldaţii săi rezistă şi resping asalturile.

"În ultimele 24 de ore, numărul atacurilor (terestre) a scăzut", a declarat duminică primarul Vitaly Barabach pentru postul de televiziune ucrainean Freedom.

Potrivit acestuia, acest lucru s-a datorat "condiţiilor meteo" dificile, dar şi "pierderilor semnificative" umane şi materiale suferite de trupele ruse, afirmaţii pe care AFP nu le-a putut confirma.

Vitali Barabach a declarat că armata Moscovei "se epuizează" şi că sunt "din ce în ce mai puţini oameni gata să iasă voluntar".

Cu toate acestea, oficialul a precizat că aceste forţe atacau "aproape zi şi noapte" uriaşa uzină de cocsificare în jurul căreia a fost construit oraşul şi pe care armata rusă o consideră strategică.

"Lupte foarte violente" au loc în zona industrială, a adăugat el.

Ucraina a afirmat la sfârşitul lunii noiembrie că armata rusă a lansat un nou val de asalt asupra Avdiivka, al treilea de la 10 octombrie.

Însă oraşul este atacat de mult mai mult timp. Acesta a căzut pentru scurt timp în mâinile separatiştilor pro-ruşi înarmaţi de Moscova în iulie 2014, înainte de a reveni sub control ucrainean.

Distrus în mare parte, acesta marchează linia frontului în zonă şi a devenit simbolul rezistenţei ucrainene.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.