Ucraina urmează să înfiinţeze o ”armată IT” care să lupte împotriva atacurilor digitale ruse în Ucraina, anunţă vicepremierul ucrainean Mihailo Fedorov, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ucraina şi-a chemat hackerii clandestni să ajute la apărarea infrastructurii critice şi să efectueze misiuni de spionaj cibernetic împotriva trupelor ruse, dezvăluia săptămâna trecută Reuters.

”Înfiinţăm o armată IT”, a anunţat sâmbătă, într-un mesaj postat pe Twitter, vicepremierul Mihailo Fedorov, postând un link către un canal pe mesageria Telegram cu o listă de linkuri la site-uri ruseşti importante.

”Vor exista sarcini pentru toată lumea. Continuăm să luptăm pe frontul cibernertic. Prima sarcină este pe canalul specialiştilor cibernetici”, afirmă el.

Pe canalul Telegram sunt listate site-urile a 31 de mari companii ruseşti şi organizaţii de stat, inclusiv gigantul energetic Gazprom, al doilea cel mai important producător rus de petrol Lukoil, trei bănci şi o serie de site-uri guvernamentale.

Site-ul oficial al Kremlinului, reşedinţa preşedintelui rus Vladimir Putin, Kremlin.ru, a fost scos offline sâmbătă, într-un atac prin negarea serviciului distribuit (DDoS).

Un program informatic de tip malware care şterge date informatice a fost descoperit săptămâna trecută în circulaţie în Ucraina, pe sute de computere, potrivit companiei în domeniul securităţii cibernetice ESET.

Rusia este suspectată de faptul că se află în spatele acestui atac, în contextul în care a fost acuzată în mod repetat de atacuri informatice vizând Ucraina şi alte ţări.

Acest atac a vizat agenţii guvernamentale ucrainene şi o instituţie financiară.

Regatul Unit şi Statele Unite acuză hackeri militari ruşi de atacuri de tip DDoS de săptămâna trecută care au scos offline site-uri ale unor bănci şi ale Guvenului ucrainean, înaintea invaziei ruse în Ucraina.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.