Guvernul ucrainean cooperează cu partenerii săi de la Washington pentru a se asigura că bugetul pe care urmează să-l negocieze Congresul în următoarele 45 de zile va include noi fonduri care să ajute Kievul să lupte împotriva Rusiei, anunţă duminică un purtător de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Statele Unite au evitat în ultimul moment o paralizie bugetară, după adoptarea sâmbătă a unei legi a finanţelor provizorie, din care fondurile destinate Ucrainei au fost scoase.

Un eventual viitor ”shutdown” ar putea avea un impact negativ asupra Ucrainei, avertizează duminică, într-o postare pe Facebook, un purtător de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe, Oleg Nikolenko.

Bugetul Statelor Unite prevede în prezent fonduri în valoare de 1,6 miliarde de dolari destinate industriei apărării, o susţinere bugetară directă în valoare de 1,23 de miliarde de dolari şi fonduri destinate unor proiecte umanitare şi energetice, precizează Nikolenko.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.