În timp ce Kievul pretinde „câştiguri” teritoriale de la începutul contraofensivei ucrainene în conflictul împotriva Rusiei, Piotr Tolstoi, vicepreşedintele Dumei de Stat,a susţinut, miercuri la BFMTV, că multaşteptata contraofensivă ucraineaă a "eşuat lamentabil".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit acestuia, contraofensiva ucraineană a "eşuat lamentabil" şi reprezintă un "dezastru istoric": 20% din ajutorul occidental ar fi fost distrus de armata rusă în timp ce Kievul ar fi pierdut 10.000 de soldaţi, a anunţat deputatul.

"Ruşii au ars deja 120 de tancuri occidentale pe câmpul de luptă în timpul acestei contraofensive ucrainene eşuate. Vom continua să le ardem", a spus el.

Cu o zi înainte, preşedintele rus Vladimir Putin a fost ceva mai precaut în timpul unei conferinţe de presă, arătând cu degetul, pentru prima dată de la începutul războiului, către defectele armatei sale. El a recunoscut că Rusia nu s-a pregătit suficient pentru atacurile din Ucraina, proclamând în acelaşi timp eşecul contraofensivei.

Potrivit lui Piotr Tolstoi, "preşedintele rus era foarte sigur". "Rusia va continua operaţiunea specială până la capăt (...) şi va bombarda infrastructura militară ucraineană pentru a demilitariza Ucraina”.

Şase persoane au murit şi 19 au fost rănite miercuri în atacurile cu rachete ruseşti în Ucraina, inclusiv la Odesa, pe coasta Mării Negre. "După această contraofensivă ucraineană eşuată, vom trece la atac", a avertizat Piotr Tolstoi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.