Ucraina cere Statelor Unite armament suplimentar, inclusiv sute de rachete antiaeriene şi antitanc în plus, potrivit unui document la care CNN scrie că a avut acces.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Kievul a trmis în ultimele sptămâni Statelor Unite liste cu armamentul de care estimează că are nevoie.

Însă într-o o listă trimisă recent Congresului american Kievul relevă că are nevoie - zilnic - de 500 de rachete antiaeriene de tip Stinger şi de 500 de rachete de tip Javelin.

Astfel Ucraina cere cu sute de rachete în plus, de ambele tipuri, decât a cerut anterior, potrivit unei surse la curent cuaceste solicitări.

Kievul formulează aceste cereri în contextul în care afirmă că se confruntă cu o eventuală ”penurie” împotriva asaltului rus.

Oficiali americani şi de la NATO respins aceste cereri şi au subliniat că Ucraina a primit deja ajutoare militare suplimentare.

Până la 7 martie, la mai puţin de două săptămâni de la invazia rusă a Ucrainei, la 24 februarie, Statele Unite şi alte state membre NATO au trimis Ucrainei aproxmativ 17.000 de rachete antitanc şi aproximativ 2.000 de rachete antiariene.

State membre NATO, inclusiv Statele Unite, au menţinut ulterior un flux de livrări de armament şi echipament, în pofida faptului că Rusia a ameninţat că ţinteşte aceste livrări.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.