Cel puţin 20 de civili au fost descoperiţi împuşcaţi în maşinile lor în nord-estul Ucrainei, lângă Kupiansk, a anunţat sâmbătă guvernatorul regional Oleg Synegubov, anunţă AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"A fost descoperit un convoi de maşini cu civili morţi la bord. Potrivit datelor preliminare, 20 de persoane au murit în aceste maşini", a spus el la Telegram. Potrivit acestuia, "ocupanţii (ruşii) i-au atacat pe aceşti civili care încercau să scape de bombardamente".

"Este o cruzime care nu are nicio justificare", a spus el.

Potrivit lui Synegubov, guvernatorul regiunii Harkov, unde au fost descoperite cadavrele, "poliţia şi experţii s-au deplasat la faţa locului" şi "o anchetă este în curs".

Vineri, o echipă AFP a văzut cel puţin 11 cadavre de civili, împuşcaţi în maşinile lor, pe un drum abandonat de ruşi în retragerea lor din regiune săptămâna trecută.

Convoiul de vehicule pe care AFP l-a văzut vineri se afla tocmai pe un drum care ducea din satul Kyrylivka, la 70 km est de Harkov, când a fost vizat.

La faţa locului, cadavrele erau încă acolo, în interiorul sau lângă şase vehicule. Un microbuz a ars în totalitate. Patru cadavre, dintre care unul părea a fi al unui copil, erau pe scaune.

Locaţia în care au fost găsiţi cei zece civili se află în locul în care s-au dat lupte între ucraineni şi ruşi, forţele de la Kiev conducând o contraofensivă majoră în zonă.

Întâmpinând dificultăţi militare semnificative, soldaţii ruşi s-au retras mai la est peste râul Oskil, dar de atunci ucrainenii au reuşit să-l traverseze, marcând un succes major pentru Kiev.

Un oficial separatist pro-rus a acuzat, la rândul său, joi, de la Moscova, armata ucraineană că a tras asupra unui convoi de civili din regiunea Harkov, ucigând treizeci de persoane, fără a oferi însă mai multe detalii.

De la începutul invaziei, Kievul a denunţat abuzuri ale trupelor moscovite, acuzaţii respinse sistematic de Rusia.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.