Rusia a lansat joi un mare număr de rachete asupra oraşului ucrainean Mikolaiv, au declarat oficialii ucraineni, după ce Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a condamnat încercarea Moscovei de anexare a patru regiuni ucrainene, iar aliaţii Kievului au anunţat acordarea de ajutor militar, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„O clădire rezidenţială cu cinci etaje a fost lovită, cele două etaje superioare au fost complet distruse, iar restul – sub dărâmături. Salvatorii intervin la faţa locului”, a spus primarul Oleksandr Senkevich într-o postare pe reţelele dsociale, adăugând că oraşul, situat în sudul ţării a fost „bombardat masiv. ".

Mikolaiv a fost ţinta bombardamentelor ruseşti pe tot parcursul războiului.

La New York, trei sferturi din membrii Adunării Generale ONU, care numărăr 193 de membri - 143 de ţări - au votat miercuri în favoarea unei rezoluţii care a calificat acţiunile Moscovei de anexare a patru regiuni ucrainene ilegală, adâncind izolarea internaţională a Rusiei.

Doar patru ţări s-au alăturat Rusiei pentru a vota împotriva rezoluţiei - Siria, Nicaragua, Coreea de Nord şi Belarus. Treizeci şi cinci de ţări s-au abţinut de la vot, inclusiv partenerul strategic al Rusiei, China, în timp ce restul nu au votat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.