Kievul şi Varşovia au înregistrat un nou eşec în încercarea de a ajunge la un acord pentru a pune capăt protestului de o săptămână al camionagiilor polonezi la graniţa cu Ucraina, a anunaţ marţi un oficial ucrainean, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şoferii polonezi au blocat drumurile către trei puncte de trecere, în ceea ce ei numesc un răspuns la inacţiunea guvernului în legătură cu pierderile pe care le au din cauza concurenţilor străini, în special ucraineni, de la invazia Rusiei în Ucraina în 2022.

Ei insistă asupra acordării unui număr limitat de licenţe pentru şoferii de TIR ucraineni, o cerere pe care Kievul a declarat că nu o va lua în considerare.

"Negocierile nu au dus încă la nimic, iar transportatorii polonezi continuă să blocheze trei direcţii principale", a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei de frontieră ucrainene, Andrii Demcenko, într-o declaraţie la televiziune.

O altă rundă de negocieri a avut loc luni, a declarat adjunctul ministrului ucrainean al infrastructurii. Ucraina a încercat să găsească un compromis, dar situaţia este complicată, a spus Serhi Derkaci. "Absurditatea situaţiei este că protestatarii polonezi nu apelează la guvernul lor, ci vor ca Ucraina să solicite licenţe la UE", a declarat Derkaci pe Facebook.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.