Trupele ruse care ocupă centrala nucleară de la Cernobîl "au jefuit şi distrus" un laborator de la faţa locului, susţin oficialii ucraineni, citaţi de BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Agenţia de Stat a Ucrainei pentru Managementul Zonei de Excluziune a declarat că ruşii au deteriorat Laboratorul Central de Analiză - care a procesat o mulţime de deşeuri radioactive.

Agenţia de stat a anunţat într-o postare pe Facebook că laboratorul avea "probe foarte active şi mostre de radionuclizi, care astăzi sunt în mâinile inamicului".

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC

6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Laboratorul, care a costat aproximativ şase milioane de euro, conţinea şi "echipamente de analiză valoroase", care nu erau disponibile în altă parte în Europa, a spus agenţia.

Cernobîl - locul celui mai grav accident nuclear din lume în 1986 - nu este o centrală electrică funcţională, dar necesită totuşi un management constant.

Ruşii au capturat-o în primele zile ale războiului luna trecută şi ţinuseră acolo muncitori câteva săptămâni înainte ca unii să fie eliberaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.