Ucraina a declarat marţi că luptele au scăzut în intensitate în Bahmut, dar bombardamentele continuă în zona din jur. Trupele ucrainene menţin un mic punct de sprijin la marginea oraşului, în timp ce forţele ruseşti curăţă zonele pe care le deţin, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Forţele ruse au declarat sâmbătă că au cucerit complet Bahmutul, oraş din estul Ucrainei, după luni de lupte grele. Ucraina spune în schimb că a făcut progrese pe flancurile nordic şi sudic ale oraşului devastat şi speră să îl încercuiască.

"În oraşul Bahmut, luptele au scăzut, inamicul continuă să asigure zonele aflate sub controlul său", a scris ministrul adjunct al apărării din Ucraina, Hanna Maliar, pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Ea a repetat afirmaţiile Ucrainei potrivit cărora forţele sale încă deţin o mică parte din oraş, la 15 luni de la invazia pe scară largă a Rusiei: "Trupele noastre controlează periferia sud-vestică a oraşului, în districtul Litak", a spus ea.

Potrivit lui Maliar, forţele Kievului au făcut unele progrese "pe flancurile de la nord şi sud de Bahmut", dar nu a dat detalii.

Acţiunile ofensive ruseşti au scăzut uşor, a spus ea, dar frecvenţa bombardamentelor se menţine ridicată

Reuters precizează că poate verifica relatările de pe câmpul de luptă.

În accepţiunea Moscovei, capturarea Bahmutului deschide calea pentru noi progrese în regiunea industrială Donbas, care se învecinează cu Rusia. Ucraina spune însă că avansul său pe flancurile forţelor ruseşti este mai semnificativ decât retragerea sa din interiorul Bahmutului în sine, iar Rusia va trebui să îşi slăbească liniile în altă parte pentru a trimite întăriri ca să-şi menţină controlul asupra oraşului distrus.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.