Ucraina a zădărnicit în cursul nopţii o tentativă a unui grup de sabotori ruşi de a traversa graniţa în regiunea Sumî, din nord-estul ţării, a declarat joi comandantul Forţelor Întrunite ale Forţelor Armate ale Ucrainei, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Sabotorii au încercat să treacă frontiera de stat a Ucrainei şi intenţionau să se deplaseze mai departe spre una dintre instalaţiile de infrastructură critică civilă", a scris generalul-locotenent Serhi Naev pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Grupul de opt sabotori a fost respins de tirurile ucrainene şi nu s-au înregistrat pierderi în rândul trupelor ucrainene, a precizat el.

Grupul a fost detectat de membrii unei brigăzi de apărare teritorială, a precizat Naev.

"După ce a suferit pierderi în luptă, grupul de sabotori s-a retras de la frontiera de stat", a spus el.

Într-o înregistrare video postată împreună cu mesajul său, Naev a declarat că au existat mai mult de 10 tentative de trecere a frontierei ucrainene în ultimele două luni. Toate au fost împiedicate, iar inamicul s-a retras după ce a suferit pierderi, a asigurat el.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.