Tirul de rachete ucrainene a lovit, vineri, un pod important folosit de forţele de ocupaţie ruse în sudul regiunii Herson şi l-a scos din uz, a afirmat comandamentul militar din sudul Ucrainei, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Unităţile de artilerie cu rachete au continuat să desfăşoare misiuni, inclusiv să asigure controlul asupra podului Daryivskiy. Operarea acestuia este în prezent oprită”, a arătat comandamentul din sud într-o declaraţie.

Moscova nu a comentat imediat informaţia.

Podul Daryivskiy, care se întinde pe aproape 100 de metri, este singura traversare controlată de ruşi a râului Inhulets, un afluent al marelui Nipru.

Râul Inhulets împarte în două zona ocupată de ruşi de la vest de Nipru. Aceste părţi sunt la rândul lor legate de malul estic al Niprului – spre Rusia – de câte un pod.

Amândouă aceste poduri au fost lovite în atacuri ale ucrainenilor în ultimele săptămâni, dar sunt încă funcţionale pentru a traversa.

A face podul Daryivskiy inutilizabil ar putea să complice grav rutele între cele două jumătăţi ale teritoriului controla de ruşi de la vest de Nipru.

Dacă unul dintre podurile peste Nipru controlate de ruşi ar fi scos din funcţie, ar putea face ca unele forţe ruse să fie izolate complet.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.