Ucraina a aderat la Centrul de apărare cibernetică al NATO, anunţă această structură cu sediul în Estonia, o ”etapă importantă pe calea aderării” la Alianţa Nord-Atlantică, salută Kievul, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Centrul Cooperativ de Excelenţă al Apărării Cibernetice al NATO (CCDCOE), cu sediul la Tallinn, a anunţat miercuri că a primit de asemenea, Islanda, Irlanda şi Japonia.

”Suntem deosebit de bucuroşi să vedem Ucraina printre noi”, a declarat ministrul eston al Apărării Hanno Pevkur, citat în comunicatul CCDCOE.

”Acest lucru oferă o posibilitate unică de a contribui simultan la apărarea Ucrainei în războiul brutal al Rusiei şi de a învăţa din câmpul de luptă cibernetic în vederea unei îmbunătăţiri a securităţii cibernetice a tuturor membrilor”, subliniază el.

Ucraina a depus în mod oficial cererea de aderare la CCDCOE în august 2021, înainte ca Rusia să invadeze această ţară.

În martie 2022, Ucraina a devenit oţară ”paticipantă contributoare” a centrului NATO.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.