Armata ucraineană a lovit cel puţin un sistem de apărare aeriană rusească pe Insula Şerpilor în weekend, spune CNN, citând trei oficiali americani ai apărării şi un oficial ucrainean. Lovitura asupra sistemului de apărare aeriană cu rază scurtă de acţiune SA-15 se adaugă loviturilor asupra unui elicopter rusesc şi a unei nave de aterizare, a declarat un înalt oficial american al apărării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Credem că au fost cel puţin trei ţinte lovite de atacurile aeriene pe insula Şerpilor”, a spus oficialul într-un briefing de luni. 
O imagine din satelit de duminică dimineaţa a arătat două coloane de fum care se ridicau din insulă.
 
Un alt oficial american a spus că nu este clar ce valoare strategică au avut loviturile, arătând că insula are o importanţă simbolică extraordinară pentru Ucraina. 
 
Un oficial ucrainean a afirmat că două sisteme SA-15 au fost lovite, nu unul. Rămâne de văzut dacă sistemul de apărare aeriană a fost o ţintă de oportunitate sau un efort concertat de a lupta împotriva apărării aeriene ruseşti, care au limitat capacitatea forţelor aeriene ucrainene de a zbura, mai precizează CNN. 
 
Un oficial ucrainean a declarat duminică că forţele ucrainene au distrus un elicopter şi mai multe nave mici.
 
Ministerul rus al Apărării a oferit însă o versiune foarte diferită a evenimentelor. Generalul-maior Igor Konaşenkov a declarat că în cursul nopţii de sâmbătă, alte două bombardiere ucrainene Su-24 şi un elicopter Mi-24 al Forţelor Aeriene Ucrainene au fost distruse de sistemele ruseşti de apărare aeriană deasupra insulei.
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.