Ucraina a încercuit forţele ruseşti în jurul unui bastion care este esenţial pentru Moscova, în oraşul de la est Liman, într-o operaţiune care este încă în desfăşurare, a declarat sâmbătă un purtător de cuvânt al armatei ucrainene, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Forţele Rusiei de la Liman sunt între 5.000 şi 5.500 de soldaţi, dar numărul trupelor încercuite este posibil să fi scăzut din cauza victimelor şi a unor soldaţi care încercau să iasă din încercuire, a declarat Serhii Cherevatyi, purtătorul de cuvânt al forţelor estice ale Ucrainei, potrivit Reuters.

 

Sâmbătă, guvernatorul lui Luhansk, Serghei Haidai, a spus prin Telegram: "Ocupanţii prinşi în Liman au cerut comandamentului rus să le permită să părăsească oraşul, dar au fost refuzaţi". 

El a adăugat: "Posibilităţile de a livra muniţie ruşilor în oraşul înconjurat sau de o ieşire paşnică din aşezare sunt deja blocate". 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.