Ucraina a folosit drone sovietice pe care le-a modificat pentru a ataca baze ruseşti aflate la sute de kilometri de graniţa sa, conform unui raport făcut public de Politico.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Se pare că dronele au lovit două baze aeriene militare din Rusia, ucigând trei membri ai serviciilor ruseşti şi avariind două avioane la începutul acestei săptămâni.

Dronele folosite în atac, potrivit a două persoane familiarizate cu operaţiunea care au discutat cu Politico sub rezerva anonimatului, erau avioane de supraveghere Tu-141 modificate, rămase din epoca sovietică.

"Factorul cheie de succes a fost surpriza. Rusia pur şi simplu nu se aştepta la aşa ceva", a spus unul dintre indivizi, care lucrează cu guvernul ucrainean. "Acum vor fi pregătiţi". 

Ucraina a cerut de mai multe luni rachete şi drone cu rază lungă de acţiune de la aliaţii săi din vest, dar până acum a fost refuzată.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.