Apărarea aeriană ucraineană şi grupurile mobile care vânează drone au doborât sâmbătă 30 din cele 31 de drone ruseşti deasupra a 11 regiuni din ţară, au anunţat forţele aeriene ucrainene, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O serie de explozii au răsunat în capitala ucraineană Kiev, în timp ce unităţile de apărare aeriană au atacat dronele ruseşti, au declarat martorii Reuters.

"Acesta este al şaselea atac aerian asupra Kievului de la începutul lunii", a declarat Serhi Popko, şeful administraţiei militare a oraşului. "În această seară, după trei zile de ameninţări balistice, inamicul a lansat din nou drone Shahed asupra capitalei. Dronele au atacat în grupuri, în valuri şi din direcţii diferite", a detalia Popko.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Nu au fost raportate victime şi nici pagube majore la Kiev, a precizat oficialul.

Forţele aeriene ucrainene au declarat că armata rusă a lansat drone Shahed de fabricaţie iraniană din trei direcţii diferite din Rusia, vizând 11 regiuni diferite din centrul, nordul şi sudul ţării. Forţele aeriene au precizat într-o declaraţie pe aplicaţia de mesagerie Telegram că avioanele de luptă, unităţile de rachete antiaeriene şi grupurile mobile ale vânătorilor de drone au respins atacul rusesc cu drone.

Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a declarat că unităţile antiaeriene au intrat în acţiune în momentul în care grupuri de drone ruseşti au zburat la periferia oraşului şi au vizat zone din apropierea centrului oraşului. Activitatea antiaeriană a fost intensă, a spus Kliciko, în cartierul Darnîţki de pe malul estic al Niprului, iar exploziile au lovit şi Podilul istoric de pe malul opus.

Martorii Reuters au spus că au fost explozii puternice imediat după miezul nopţii. O nouă serie de explozii, în următoarele 45 de minute, a lovit de asemenea zone din apropierea cartierelor centrale ale Kievului.

Alertele aeriene din timpul nopţii în multe regiuni din Ucraina au durat aproximativ cinci ore.

Atacurile cu drone ruseşti asupra oraşelor şi regiunilor ucrainene au devenit din ce în ce mai frecvente. Oficialii ucraineni au declarat că Rusia vizează infrastructura energetică a naţiunii în timpul şi înainte de lunile critice de iarnă rece. Moscova a negat că ar viza infrastructura civilă a Ucrainei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.