Autorităţile din Ucraina au anunţat, vineri, că mai puţine persoane au fost evacuate, respectiv 2.864, 363 din Mariupol, transmite BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vineri au fost create nouă coridoare umanitare pentru a permite oamenilor să iasă din zonele unde se duc lupte, din estul Ucrainei. 

Vicepremierul ţării, Irina Vereşciuk, a declarat că 2.864 de persoane au reuşit să părăsească aceste regiuni vineri. Cifrele includ 363 de persoane din Mariupol, care au reuşit să iasă singure din oraşul devastat. 

Trupele ruseşti ţin Mariupol sub asediu de săptămâni întregi şi refuză să accepte evacuarea organizată a oamenilor, fie de către autorităţile ucrainene, fie de către Crucea Roşie. 

Persoanele evacuate astăzi se alătură celor peste cinci milioane de persoane care au fost forţate să îşi părăsească locuinţele de la începutul invaziei, potrivit ONU. 

  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.