Twitter l-a acuzat vineri pe preşedintele american Donald Trump de ”glorificarea violenţei” şi i-a marcat unul dintre mesajele pe care le-a postat pe Twitter despre revoltele urbane de la Minneapolis în urma uciderii lui George Floyd în timpul unei arestări în forţă, despre care afirmă că încalcă regulile reţelei de socializare, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Aceste BRUTE dezonorează memoria lui George Floyd şi nu voi lăsa acest lucru să se întâmple. Tocmai am vorbit cu guvernatorul Tim Walz şi i-am spus că Armata e cu el până la capăt. (În cazul) oricărei dificultăţi, noi vom prelua controlul  dar, când începe jaful, începe să se tragă. Mulţumesc!”, scrie Trump în acest mesaj.

Mesajul lui Trump poate ficitit doar după ce se dă clic pe un avertisment potrivit căruia ”acest tweet a încălcat Regulamentul Twitter cu privire la glorificarea violenţei. Cu toate acestea, Twitter a stabilit că poate fi în interesul publicului ca tweetul să rămână accesibil”.

Într-un fir de discuţie, Twitter precizează că a luat această măsură ”în interesul prevenirii ca alţii să se inspire în comiterea unor acte violente”.

Utilizatorii vor putea în continuare ”să reposteze (mesajul) cu un comentariu, însă nu pot să dea like, să-i răspundă sau să-l reposteze”.

Twitter ia această măsură la doar câteva ore după ce Trump a anunţat o iniţiativă legislativă prin care ar putea să abroge sau să slăbească o lege care protejează companiile din domeniul Internetului - inclusiv Twitter şi Facebook -, într-o încercare fără precedent de a reglementa platforme de socializare - pe care este crticiat.

Locatarul Casei Albe a anunţat această iniţiativă legislativă într-un ”ordin executiv” pe care l-a semnat joi noaptea (ora locală).

Trump a atacat Twitter după ce reţeaua de socializare i-a marcat tweeturi în care acuză de fraude - fără să prezinte probe - votul prin corespondenţă, prin avertimente în care trimite cititorii să verifice veridicitatea contţinutul mesajelor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.