Twitter, Meta şi alte reţele de socializare au şters vineri înregistrări video ale asasinării fostului premier japonez Shinzo Abe, care le încalcă reglementările cu privire la conţinut, relatează The Assoaited Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Numeroae înregtrări video ale atacului armat, comis de către un bărbat care a tras de două ori, cu o armă artizanală cu două ţevi, asupra fostului premier, circulau pe reţele de socializare.

Unele dintre ele surprind doar momente dinainte sau de după asasinat, altele surprind ambele împuşcături.

Shinzo Abe, care a demisonat în 2020, a fost împuşcat imediat după ce a susţinut un discurs, a fost transportat cu elicopterul la un spital şi a murit după câteva ore de la atacul armat. Suspectul a fost arestat de către poliţie la locul faptei.

Twitter a anunţat că echipele sale acţionează împotriva ”conţinutului dăunător” cu privire la atac prin ”ştergerea proactivă” a materialelor care-i încalcă reglementările, inclusiv cu privire la violenţe sângeroase.

Twitter le cere utilizatorlor să semanleze orice material sensibil cu privire la asasinat, pentru a putea acţiona.

Însă înregistrări video puteau fi accesate la câteva ore de la asasinat.

Meta, compania mamă a Facebook, a anunţat că şterge înregstrări ale momentului atacului armat şi că a închis conturile pe Facebook şi Instagram ale suspectului.

”Suntem profund întristaţi şi şocaţi de moartea fostului premier al Japoniei, domnul Shinzo Abe”, a anunţat într-un comunicat Meta 

”Noi nu tolerăm şi nu vom tolera niciun comportament violent pe platforma noastră. Pentru a ne păstra platforma un loc sigur de conectare, acţionăm în vederea ştergerii oricărui conţinut referitor la incident care încalcă” reglementările companiei, anunţă ea.

Meta precizează că acţionează în baza unor prevederi cu privire la persoane periculoase şi că etichetează fotografii de la atac drept ”tulburătoare”.

YouTube anunţă că promovează înregitrări video legate de asasinat care provin de la ”surse de autoritate”, precum presa, şi anunţă că va şterge orice conţinut care-i încalcă reglementările cu privire la conţinuturi violente sau sângeroase.

TikTok anunţă că acţionează în vederea unei ”identificări rapide a conţinuturilor, conturilor şi hashtagurillor legate de tragcul incident” şi că lterge orice conţinut şi cont care-i încarcă reglementările.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.