Twitter a suspendat conturi care aparţineau grupării de extremă-dreaptă Britain First, la scurt timp după ce şi-a modificat politica privind discursul urii şi conţinutul „abuziv”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Principalul cont al grupării precum şi acelea ale liderului Paul Golindg şi adjunctului Jayda Fransen au fost mai întâi blocate de Twitter luni, 18 decembrie, conform The Telegraph. Golding şi Fransen au confirmat suspendarea conturilor pe paginile lor de Facebook, dar nu au făcut alte comentarii.

Ministrul de Stat pentru domeniul digital, Matthew Hancock, a spus pe Twitter că suspendarea conturilor este „un pas important înainte” pentru Twitter.

„Reţelele sociale mai au multe de făcut pentru a preveni situaţiile neplăcute de pe site-urile lor”, a adăugat acesta.

Atât Fransen cât şi Golding sunt investigaţi pentru discursurile susţinute la o adunare din Belfast din august. Fransen este acuzat că a folosit „cuvinte insultătoare, ameninţătoare şi abuzive”.

Gruparea Britain First a atras atenţia internaţională luna trecută după ce preşedintele american Donald Trump a distribuit clipuri video postate de Fransen în care musulmanii erau portretizaţi drept violenţi şi periculoşi.

Acţiunile lui Trump au provocat o reacţie din partea prim-ministrului britanic Theresay May, care a pus că ce a făcut Trump a fost „greşit” şi a numit Britain First o „organizaţie plină de ură”.

Casa Albă a susţinut apoi că Donald Trump nu a ştiut că tweet-urile aparţin grupării Britain First atunci când le-a distribuit.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.