Administratorii Turnului Londrei au în vedere reducerea numărului de angajaţi, din cauza pandemiei, fiind vizaţi celebrii gardieni Yeomen, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pandemia a forţat închiderea celor şase situri administrate de Historic Royal Palaces (HRP) şi a dat o lovitură „devastatoare” bugetului său. 

Turnul a atras în 2018 aproximativ 3 milioane de vizitatori, fiind cea mai populară atracţie cu plată din Marea Britanie.

HRP a confirmat aplicarea unei scheme de şomaj voluntar, iar disponibilizări obligatorii vor urma.

Organizaţia crede că este prima dată când gardienii se confruntă cu o astfel de situaţie de la înfiinţarea unităţi de regele Henry VII, în 1485.

HRP este o organizaţie auto-finanţată, iar 80% din venituri sunt asigurate de vizitatori. 

„Am luat toate măsurile posibile pentru a ne asigura poziţia financiară, dar trebuie să facem mai mult pentru a supravieţui pe termen lung. Nu avem altă variantă decât să reducem statele de plată”, a spus John Barnes, director al HRP.

Închiderea temporară a celor şase situri, între care Hampton Court Palace şi Kensington Palace, a creat un deficit de 98 de milioane de lire sterline anul acesta, a mai spus organizaţia.

Anul trecut, costurile pentru administrarea lor au fost de 32 de milioane de lire sterline.

Cel puţin doi dintre cei 37 de gardieni, supranumiţi Beefeaters, care păzesc Bijuteriile Coroanei, au decis să renunţe deja la locul de muncă.

Situl a fost deschis pe 10 iulie, dar nu primeşte decât o mie de vizitatori pe zi din cauza măsurilor de siguranţă impuse. Aceasta reprezintă o scădere importantă, având în vedere că, în mod obişnuit, Turnul era vizitat zilnic, în medie, de 12.000 de persoane.

HRP a mai transmis că va rămâne suficient personal pentru funcţionarea sitului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.