Ministrul Sănătăţii, Recep Akdag, a declarat miercuri dimineaţă că toate dovezile descoperite până în acest moment indică spre utilizarea unor arme chimice în atacul asupra civililor sirieni din localitatea Khan Sheikhoun, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, ministrul turc a explicat că până la 30 de persoane au fost transportate peste graniţă pentru a primi tratament în spitalele din Turcia.

Statele Unite, Marea Britanie şi Franţa au propus o rezoluţie de condamnare a presupusului atac chimic la reuniunea de urgenţă a Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite.

Forţele guvernamentale au dezminţit că ar fi implicate în atac, dar activiştii au surprins avioanele regimului lansând raiduri aeriene înainte ca oamenii să acuze probleme respiratorii grave în Idlib.

Între timp, ministerul rus al Apărării a precizat că nu ar fi vorba de un atac chimic, ci de un raid al forţelor guvernamentale care a lovit o fabrică de arme chimice a rebelilor din Khan Sheikhoun.

Comandantul Armatei ”Eliberează Idlib” a dezminţit acuzaţiile lansate de Moscova.

”Toată lumea a văzut că eram bombardaţi cu gaz. De asemenea, toţi civilii ştiu că nu există poziţii militare acolo sau locuri în care am putea să fabricăm arme. Diferitele facţiuni ale opoziţiei nu sunt capabile să producă asemenea substanţe”, a declarat Hasan Haj Ali.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.