Turcia a ameninţat din nou duminică că extinde ofensiva în nordul Siriei, în oraşul Manbij şi la est de Eufrat şi a avertizat că soldaţii americani prezenţi în sector riscă să devină ţinte dacă poartă "uniforma teroristă", potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Oraşul stratgic din Manbij este situat la o sută de kilometri est de enclava Afrin, în nord-vestul Siriei, împotriva căreia Ankara a lansat pe 20 iulie operaţiunea militară "Ramură de măslin". 

Această ofensivă vizează să discloce Unitatea de protecţie a poporului (YPG), o miliţie kurdă considerată de Ankara drept o organizaţie teroristă. 

Dar membrii YPG sunt de asemenea aliaţi ai coaliţiei internaţionale care combate gruparea Stat islamic şi sunt susţinuţi cu armament de Statele Unite, partenerii Turciei în NATO. 

La est de Afrin, YPG controlează Manbij şi, la est de Eufrat, un întins teritoriu de-a lungul frontierei turce până la Irak. În tot acest sector, ei sunt asistaţi de militari americani în lupta împotriva Stat islamic. 

Sâmbătă, şapte soldaţi turci au fost ucişi în luptă în regiunea Afrin, din care cinci în atacul unui tanc. Publicaţiile pro-guvernamentale turceşti au afirmat că acest atac a fost condus cu ajutorul unei rachete antitanc furnizată către YPG de Statele Unite, ceea ce nu a fost confirmat. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.