Armata turcă a efectuat în noaptea de duminică spre luni atacuri aerene vizând baze aparţinând rebelilor kurzi din Turcia în nordul Irakului, anunţă Ministerul turc al Apărării, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Operaţiunea Gheară de Vultur a început. Avioanele noastre zdrobesc cavernele teroriştilor”, a anunţat pe Twitter ministerul.

Potrivit ministerului, aceste raiduri au vizat baze aparşinând Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) la Kandil, Sinjar şi Hakurk, localităţi situate în nordul Irakului.

PKK, care poatră o luptă armată împotriva statului turc din 1984, este considerat drept o organizaţie teroristă de către Ankara şi aliaţii săi occidentaii.

Partidul dispune de baze în spatele liniei frontului, în nordul Irakului.

Armata turcă efectuează cu regularitate atacuri aeriene împotriva rebelilor turci atât în sud-estul Turciei, o regiune cu populaţie majoritar kurdă, cât şi în nordul Irakului.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.