Turcia a început să-şi retragă trupele care se ocupau de siguranţa aeroportului din Kabul, a anunţat miercuri seară ministrul turc al Apărării, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Forţele armate turce în misiune pe aeroportul Hamid Karzai din Afganistan au început să fie evacuate. Forţele armate turce vor reveni în ţară cu onoarea de a-şi fi îndeplinit datoria care le-a fost atribuită cu succes", a declarat ministrul Hulusi Akar într-un comunicat. 

Aproape 500 de militari turci noncombat se aflau în Afganistan în cadrul unei misiuni a NATO. 

Înainte de anunţul retragerii trupelor sale, Turcia a avut negocieri cu Washingtonul şi talibanii pentru a continua să asigure securitatea pe aeroportul din Kabul după retragerea trupelor americane care trebuie să se încheie marţi. 

Dar preluarea controlului capitalei de către talibani a bulversat aceste planuri.                

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a subliniat necesitatea asigurării "stabilităţii" în Afganistan. "Conform cu acest obiectiv, Turcia va continua un dialog apropiat cu toate părţile în Afganistan", a adăugat el. 

               
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.