Turcia a arestat două persoane despre care susţine că au recunoscut că au spionat pentru Emiratele Arabe Unite (EAU) şi care suspectează că prezenţa lor ar avea legătură cu asasinarea lui Jamal Khashoggi, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Turcia investighează privind posibile legături cu asasinarea din 2018 a jurnalistului saudit Jamal Khashoggi în consulatul Arabiei Saudite, a informat un oficial turc.

CIA consideră că prinţul moştenitor al Arabiei Saudite este responsabil pentru asasinat.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

„Investigăm pentru a afla dacă sosirea în Turcia a uneia dintre persoane are vreo legătură cu asasinarea lui Jamal Khashoggi”, a informat oficialul, adăugând că această persoană a fost monitorizată de şase luni înainte să fie arestată luni la Istanbul.

„Este posibil să fi existat o tentativă de a aduna informaţii despre arabi, inclusiv despre disidenţii politici care locuiesc în Turcia”, a adăugat el.

Oficialii turci au confiscat un calculator găsit în ceea ce ei au numit ca fiind baza de spionaj a grupării în Istanbul.

Oficialul, care a vorbit sub condiţia anonimatului, a susţinut că declaraţiile celor doi suspecţi sugerează că operaţiunea lor a avut ca ţintă persoanele aflate în exil politic şi studenţii.

„Avem dovezi vaste privind activităţile persoanelor în Turcia. Ei au recunoscut că au fost angajaţi de serviciile secrete ale EAU”, a precizat el.

Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite sunt aliaţi apropiaţi, colaborând îndeaproape în criza diplomatică cu Qatarul în 2017-2019. Atunci, patru ţări – Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite,, Bahrain şi Egipt – au implementat un embargo asupra Qatarului, ţară pe care o acuză că finanţează terorismul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.