O navă care transportă combustibil din Egipt către Malta „riscă să se scufunde” pe coasta de sud-est a Tunisiei, au indicat sâmbătă autorităţile tunisiene, care spun că încearcă să evite „o catastrofă de mediu marin în regiune”, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nava comercială Xelo, încărcată cu „aproximativ 750 de tone de motorină”, a cerut vineri seară să intre în apele tunisiene din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, a anunţat ministerul mediului într-un comunicat.

Nava, al cărei echipaj a fost salvat şi arborând pavilionul Guineei Ecuatoriale (număr IMO 7618272), se îndrepta spre insula europeană Malta din portul egiptean Damietta.

În timp ce se afla la aproximativ 7 km de coasta Golfului Gabès (sud-est), nava comercială a început să fie inundată, apa infiltrându-se în sala maşinilor, ridicându-se la aproape doi metri înălţime. Autorităţile tunisiene au evacuat echipajul de şapte persoane aflat la bordul navei „care este în pericol de scufundare”, potrivit ministerului.

Ministerele Apărării, Internelor, Transporturilor şi Vămilor lucrează pentru a evita „un dezastru de mediu marin în regiune şi pentru a limita repercusiunile acestuia”, a asigurat Ministerul Mediului, precizând că situaţia este „în prezent sub control”. Niciun purtător de cuvânt nu a fost disponibil imediat pentru mai multe detalii. Ministerul Mediului a descris situaţia navei ca fiind „alarmantă” şi a anunţat stabilirea unui „plan naţional de răspuns în caz de urgenţă” pentru a evita scufundarea navei şi poluarea marină. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.