O grevă neanunţată a salariaţilor francezi ai Eurotunnel, societatea care administrează tunelul de sub Canalul Mânecii, a antrenat închiderea tunelului, prin care nu mai poate trece niciun tren, maşină sau camion, începând de joi de la prânz, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Toate trenurile Eurostar care ciculă prin tunel, dar şi maşinile şi camioanele sub blocate până la noi ordine, în contextul în care au început prinmele plecări de sărbători.

Această grevă - declanşată de către sindicatele franceze - a antrenat ”întreupetrea completă a serviciului şi închiderea terminalelor noastre în Franţa şi în Regatul Unit”, anunţă într-un comunicat firma-mamă a Eurotunnel, Getlink.

”Organizaţiile sindicale au respins o primă excepţională de 1.000 de euro anunţată la sfârşitul anului de către conducere şi îndeamnă la grevă pentru a cere o triplare”, anunţă conducerea.

Anunţarea anulării trenurilor de după-amiaza către Paris, Bruxelles şi Amsterdam din Gara St Pancras din Londra a provocat panică în rândul călătorilor, potrivit unei jurnaliste AFP prezente la faţa locului.

Numeroşi călători care preconizau să se ducă în Franţa sau Belgia de sărbători au tăbărât pe telefoane pentru a-şi schimba biletul a doua zi sau a rezerva în ultimul moment un zbor încă disponibil din capitala britanică.

Societatea Eurotunnel îi sfătuieşte pe călători să-şi amâne călătoria.

Agenţi de primire şi de securitate din gară - luaţi pe nepregătite - au fost nevoiţi să-i întoarcă din drum pe călătorii care trecuseră de controale de securitate şi se aflau pe peron.

În Gara Lille-Europe, Nick, un britanic în vârstă de 45 de ani încerca să înţeleagă ce se întâmplă.

”Nu ştim cum ne vom întoarce la Londra azi. Având în vedere e-mailul primit, s-ar spune că nu mai sunt trenuri toată ziua”, a tunat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.