Autorităţile ruse au instalat un sas de dezinfectare - care stropeşte cu produse dezinfectante vizitatorii autorizaţi să aibă acces la preşedintele rus Vladimir Putin, în reşedinţa sa, pentru a evita astfel o contaminare cu noul coronavirus, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vladimir Putin lucrează de la începutul pandemiei covid-19 în reşedinţa sa de la Novo-Ogariovo, în apropiere de Moscova.

În vederea protejării liderului de la Kremlin de orice contaminare, vizitatorii trec printr-un aparat care-i stropeşte din toate părţile cu un produs dezonfectant, potrivit unei înregistrări video publicate marţi pe Twitter de jurnalişti de la agenţia rusă publică de presă RIA Novosti acreditaţi la preşedinţie.

Potrivit autorităţilor din regiunea Penza, unde a fost produs aparatul, acest sas ”asigură securitatea şefului statului şi tuturor celor care îl vizitează”.

Un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat presei că ”asemenea aparate de dezinfectare sunt instalate şi la Kremlin. Acolo sunt chiar două”.

”Ele au fost instalate în perioada de vârf a epidemiei, iar inclusiv azi regimul restricţiilor rămâne în vigoare” pentru vizitatori care vor să se întâlnească cu Putin, a declarat el, evocând măsuri de securitate ”justificate şi de înţeles”.

TEHNOLOGIE DE RECUNOAŞTERE FACIALĂ

Producătorul dispozitivului este specializat în aparate de curăţare automatizată destinată industriei.

Aparatul instalat în reşedinţa lui Vladimir Putin este totodată capabil să măsoare temperatura vizitatorilor şi este echipat cu o tehnologie de recunoaştere facială, potrivit producătorului.

Potrivit Kremlinului, Putin este testat cu regularitate, la fel ca toţi cei care intră în contact cu el.

Vizitatorii este necesar să se supună unei depistări înainte de a-l întâlni.

În pofida unor astfel de măsuri, numeroşi oficiali de rang înalt ruşi au fost infectaţi cu noul coronavirus - între care purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov, premierul Mihail Mişustin, mai mulţi miniştri şi deputaţi.

În martie, Vladimir Putin i-a strâns mâna şi s-a aflat în contact apropiat, fără mască de protecţie, cu medicul-şef al unuia dintre principalele spitale care îngrijesc bolnavi de covid-19.

Medicul Denis Proţenko a anunţat la scurt timp după aceea că este bolnav de covid-19.

Rusia înregistrează peste 553.000 de contaminări cu noul coronavirus şi 7.478 de morţi din cauza covid-19, potrivit ultimului bilanţ oficial, prezentat miercuri.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.