Un ultim val - limitat - de covid-19 a cuprins mai multe provincii din China, inclusiv Beijingul, au anunţat joi autorităţile, care se confruntă cu o răspândire a variantei indiene (delta) a SARS-CoV-2, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

China, unde a fost descoperit noul coronavirus prima oară, la sfârşitul unui 2019, practic a oprit epidemia în primăvara lui 2020.

Însă ultimul val, reperat la Nankin, la 20 iulie, este mai răspândit din punct de vedere geografic în ţară, de mai multe luni.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Identificată iniţial la nouă angajaţi ai aeroportului fostei ”capitale din sud”, contagiunea afectează 171 de persoane în provincia Jiangsu, care se învechienază cu Shanghai, şi a pătruns în cel puţin alte patru provincii.

EFICACITATEA VACCINURILOR CHINEZEŞTI ÎMPOTRIVA VARIANTEI INDIENE, ÎN DISCUŢIE

Majoritatea persoanelor contaminate a fost deja vaccinată, potrivit autorităţilor din Jiangsu, ceea ce provoacă îngrijorări cu privire la eficienţa vaccinurilor chinezeşti împotriva tulpinei indiene.

China, cea mai populată ţară din lume, a administrat 1,6 miliarde de doze de vaccin anticovid - exclusiv ”Made in China” -, însă fără să spună câţi locuitori au fost vaccinaţi complet.

Obiectivul Beijingului este să imunizeze 65% din populaţie - 1,4 miliarde de locuitori - până la sfârşitul anului.

O altă comntaminare afectează China pe la frontiera poroasă cu Myanmarul şi ameninţă politica chineză a ”toleanţei zero” faţă de noul coronavirus.

În Jiangsu, autorităţile au plasat în izolare sute de mii de locuitori, anunţă Lu Jing, un reprezentant al serviciilor epidemiologice din provincie.

”Internet-cafe-urile, sălile de sport, cinematorgrafele, karaoke şi bibliotecile din Nankin au fost închise”, a anunţat el în faţa presei.

Metropola şi-a testat deja - de doă ori - cei peste 9,2 milioane de locuitori şi a lansat o a treia campanie de depistare miercuri, a anunţat primarul.

Uriaşa şi foarte populata provincie Sichuan a anunţat joi trei contaminări, iar Beijingul două cazuri - primele după şase luni în capitală.

Hotelul Legendale, un palat în stil Haussmann, a fost închis în centrul Beijingului, în urma descoperirii unui caz ”importat”.

Joi, angajaţi în combinezon integral dezinfectau împrejurimile localului cu ajutorul unor pulverizatoare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.